Ανάληψη οργάνωσης 12ης ΠΕΕΑ

Ανάληψη οργάνωσης 12ης ΠΕΕΑ

Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας έχει αναλάβει την διοργάνωση της 12ης Π.Ε.Ε.Α., που θα διεξαχθεί στις 13 14 και 15 Ιουλίου 2018 σε ελατόφυτα ορεινά πλατώματα, με υψόμετρο 1200 μέτρα, βόρεια του Δρυμώνα Θέρμου Τριχωνίδας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Οι μετρήσεις φωτορύπανσης (SQM) είναι πολύ καλές, ειδικά προς βορά και ανατολή και το πλάτωμα είναι ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα.

Τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο τοπικός πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής, έχουν ενθουσιαστεί με την ανάληψη της 12ης ΠΕΕΑ και περιμένουν να γνωρίσουν τους ερασιτέχνες Αστρονόμους από όλη την Ελλάδα. Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες τόσο στο επίπεδο του σχεδιασμού, όσο και σε επιχειρησιακό. Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για την εξέλιξη των προετοιμασιών. Το site της αστροεξόρμησης ήδη έχει πληροφορίες για τον χώρο παρατήρησης, Workshops, χορηγούς, τα καταλύματα, τα αξιοθέατα της περιοχής, τις διαδρομές (πεζοπορικές – ποδηλατικές – ορειβατικές, κ.α.), τους διοργανωτές και πολλά άλλα.

Η Αστρονομική εταιρεία μας, καθώς και η δημοτική αρχή, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διοργανωθεί μια ακόμη άρτια ΠΕΕΑ με ασφάλεια και με σκοπό την ικανοποίηση όλων των επισκεπτών.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest