Οι διοργανωτές

Οι διοργανωτές

Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας όπως είναι γνωστό έχει αναλάβει την διοργάνωση της 12ης Π.Ε.Ε.Α., όπου θα διεξαχθεί στις 13-15 Ιουλίου 2018. Η εταιρεία μας προωθεί την αστρονομία στη Δυτική Ελλάδα με ομιλίες από διεθνούς φήμης Αστροφυσικούς και άλλους επιστήμονες. Σιμόπουλος, Τραχανάς, Μαρκεζίνης, Μπουραντάς είναι μερικοί από τους επιστήμονες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδρύθηκε το 2000 και πραγματοποίησε εκδηλώσεις και παρατηρήσεις με τηλεσκόπια σε όλη την Δυτική Ελλάδα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει σκοπό να συνεχίσει την διάδοση και την διάχυση των γνώσεων των θετικών επιστημών και της αστρονομίας, (όπως διοργάνωση ομιλιών, εξορμήσεων, αστροπαρατήρησης, σεμιναρίων), όπως με μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο εφάρμοσε ο αείμνηστος Θύμιος Παπαναστασίου, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της αστρονομικής εταιρείας.
Πρώτη μέριμνα της αστρονομικής εταιρείας είναι να οδηγήσει πρωτίστως την Αστρονομική Εταιρεία στην επιτυχή διοργάνωση της Πανελλήνιας εξόρμησης ερασιτεχνών αστρονόμων, που θα γίνει στον Δρυμώνα – Θέρμου – Τριχωνίδας, στον νομό της Αιτωλοακαρνανίας, 13-15 Ιουλίου 2018.

Στην Οργανωτική Επιτροπή εκτός από το Δ.Σ. θα συμμετέχουν και οι:   (η Λίστα θα ενημερώνεται καθημερινά)

Αρβαλής Γιώργος, υπεύθυνος των “οδηγών” για την Στερεά Ελλάδα
Καλλημέρη Γιάννα, Αντιδήμαρχος Δήμου Θέρμου
Καρανίκας Σωτήρης, καθηγητής Πληροφορικής Δ.Ε.
Κουρκούτας Γιώργος, Ασφαλιστικός Πράκτορας.
Κουστίκα Ουρανία, καθηγήτρια Αγγλικών Δ.Ε.
Κωστακόπουλος Νίκος, Εντεταλμένος Συμβούλος Δήμου Θέρμου
Μισιρλής Βασίλης, Φοιτητής – ερασιτέχνης αστρονόμος – αστροφωτογράφος
Τσιρογιάννης Ντίνος, καθηγητής Βιολόγος Δ.Ε., (πρώην επαγγελματίας φωτογράφος)
Υφαντής Ηλίας , καθηγητής Φιλόλογος Δ.Ε.

Pin It on Pinterest