Ο παρών κανονισμός αποσκοπεί στην εξασφάλιση της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων, αποτρέποντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς και άλλων συναφών ατυχημάτων, καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία της οργάνωσης.

1. Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στο χώρο της διοργάνωσης αλλά και σε κανένα σημείο του δάσους νύχτα ή ημέρα.

2. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση, αποθήκευση, και μεταφορά εύφλεκτων υλικών εντός των εγκαταστάσεων. Τα εύφλεκτα υλικά περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε: βενζίνη, πετρέλαιο, διαλυτικά, αέρια υπό πίεση, και κάθε είδους χημικές ουσίες με σημείο ανάφλεξης κάτω από 100°C.

3. Να αποφεύγουμε το σβήσιμο των τσιγάρων στο έδαφος διότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν ξερά χόρτα που αρπάζουν πολύ εύκολα φωτιά.

4. Περιμετρικά και εντός του πεδίου παρατήρησης από την δύση του Ήλιου και για όλη τη διάρκεια της νύχτας δε θα χρησιμοποιήσουμε λευκό φωτισμό (εξωτερικά, εσωτερικά φώτα αυτοκινήτων, φακούς κτλ) αλλά ούτε και έντονο κόκκινο φωτισμό. Να φροντίσουμε από νωρίς να προμηθευτούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό (ζελατίνες κλπ) για να έχουμε τον κατάλληλο φωτισμό.

5. Περιμετρικά και εντός του πεδίου παρατήρησης από την δύση του Ήλιου και για όλη τη διάρκεια της νύχτας δε θα μετακινήσουμε κανένα όχημα. Εάν κάποιος θα πρέπει να αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της παρατήρησης θα φροντίσει να συνεννοηθεί με εκπρόσωπο της οργανωτικής για την κατάλληλη θέση που θα σταθμεύσει το όχημά του. Επειδή η είσοδος του πεδίου παρατήρησης θα είναι κλειστή μετά την δύση του Ήλιου και για όλη την νύχτα, τυχόν αργοπορημένοι παρατηρητές θα εισέρχονται μόνο κατόπιν συνεννόησης τους με εκπρόσωπο της οργανωτικής (καλό είναι να αποφεύγουμε αυτή τη διαδικασία, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος).

6. Δε θα κάνουμε χρήση των Green Laser Pointers εκτός από το προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, από τον υπεύθυνο παρατήρησης, για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

7. Κατά τη διάρκεια της παρατήρησης θα αποφεύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ.

8. Σεβόμενοι το νυχτερινό περιβάλλον του δάσους και την ανάγκη των συμπαρατηρητών μας να εκτελέσουν ομαλά το παρατηρησιακό τους πρόγραμμα δεν θα φωνάζουμε δυνατά και δεν θα βάζουμε δυνατή μουσική καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας έως και τις 11 το πρωί, διότι δε θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως ο ευρύτερος χώρος του πεδίου παρατηρήσεων χρησιμοποιείται και ως χώρος κατασκήνωσης των παρατηρητών.

9. Σεβόμενοι το φυσικό περιβάλλον φροντίζουμε όλοι μας για τη διατήρηση της καθαριότητας του χώρου.

10. Τα κατοικίδια ζώα δεν επιτρέπονται αλλά αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση φιλοξενίας είναι πιθανό να γίνει μια εξαίρεση. Σε περίπτωση που έρθει το κατοικίδιο μαζί σας, πρέπει να είναι πάντα δεμένο (ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της νυχτερινής παρατήρησης), όσο ήμερο και αν είναι.

12. Οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των συμμετεχόντων κατά την είσοδο. Για την ασφάλεια του εξοπλισμού τους είναι υπεύθυνοι οι συμμετέχοντες.

12. Όσοι θέλουν να φωτογραφίσουν και θα χρησιμοποιήσουν laptop, dSLR ή άλλο εξοπλισμό που φωτορυπαίνει, θα στήσουν τον εξοπλισμό τους στο χώρο που έχει υποδειχτεί από την οργανωτική για τους φωτογράφους ώστε να μην ενοχλούν τους παρατηρητές.