Πρόσβαση με Ιδιωτικό Όχημα

Ο χώρος της εξόρμησης είναι εύκολα προσβάσιμος με αυτοκίνητο. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και μόνο τα τελευταία 50 μέτρα είναι βατός χωματόδρομος.

Πρόσβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς
Χρησιμοποιώντας τα υπεραστικά λεωφορεία, μπορείτε να φτάσετε έως και τον Αγ. Πέτρο, το πλησιέστερο χωριό στο χώρο παρατήρησης. Από εκεί, μπορείτε να πάρετε ταξί (25 λεπτά διαδρομή) για το χώρο παρατήρησης κοντά στο καταφύγιο. Πιθανώς να μπορείτε να εξυπηρετηθείτε με auto-stop και από συμμετέχοντες στην εξόρμηση που θα βρίσκονται στο χωριό για ψώνια ή φαγητό.

Τα λεωφορεία που φτάνουν στον Άγιο Πέτρο είναι του ΚΤΕΛ Αρκαδίας μέσω του δρομολογίου Τρίπολης – Άστρους : http://www.ktelarkadias.gr/?page_id=57

Για να φτάσετε στην Τρίπολη, το ΚΤΕΛ Αρκαδίας έχει δρομολόγια για Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις. Τα λεωφορεία από Αθήνα επιβιβάζουν επιβάτες και στον Ισθμό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα ΚΤΕΛ Αρκαδίας στο 2710-230140 ή στο http://www.ktelarkadias.gr

Παρακαλούμε σχεδιάστε το ταξίδι σας έγκαιρα και κρατήστε θέσεις για να αποφύγετε το ενδεχόμενο γεμάτων λεωφορείων. Επίσης, επικοινωνήστε με τα ΚΤΕΛ για την επιβεβαίωση των δρομολογίων.

Η τοποθεσία παρατήρησης βρίσκεται στο όρος Πάρνωνας, στο νομό Λακωνίας. Απέχει περίπου μία ώρα από την Σπάρτη, δυόμιση ώρες από την Αθήνα και την Πάτρα, μία ώρα από την Τρίπολη. Διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής, διάσπαρτης με έλατα και πεύκα, φτάνει κανείς στο ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 1420 μέτρων. Κάτω από το καταφύγιο είναι ο χώρος παρατήρησης ο οποίος περικλείεται από δάσος.

Οι ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες του χώρου παρατήρησης είναι:

N 37 15.597 E 22 35.222 ή 37.259947, 22.58703